محل تبلیغات شما

بندر عباس در یک نگاه کلی:‏

بندر عباس این بندر زیبا و جذاب، بزرگترین بندر ایران است. بدلیل وجود بنادرشهید باهنر و شهید ‏رجایی از قطب های مهم اقتصادی است. این بندر زیبا سالانه گردشگران زیادی را جذب می کند . ‏بندر عباس مرکز هرمزگان است و از شهر های جنوبی ایران محسوب می شود.‏

مناطق گردشگری بندر عباس:

بندر عباس به دلیل موقعیتی که دارد سواحل زیبا و دلپذیری را در خود جای داده است. بدلیل بنادری که دارد منطقه ی خوبی برای خرید است و همین موضوع باعث شده مردم از سراسر ایران برای خرید خوب و ارزان به این منطقه بیایند. در ادامه به معرفی مناطق گردشگری بندر عباس می پردازیم.

۱- چشمه آبگرم گنو

چشمه آبگرم گنو در فاصله ۳۴ کیلومتری شمال شرقی بندرعباس واقع شده است. در کنار راه بندرعباس به سیرجان یک راه آسفالته فرعی برای دسترسی به این چشمه وجود دارد. چشمه گنو که در منطقه حفاظت شده کوه گنو قرار گرفته، علاوه بر جنبه درمانی، دارای جنبه های مختلف طبیعت گردی، پرنده نگری، کوهنوردی و… نیز می باشد. آب این چشمه از دسته آب های گوگردی خیلی گرم به حساب می آید. چشمه گنو رو می شود مهم ترین چشمه معدنی در جنوب کشور دانست که گردشگران زیادی را از استان های اطراف به خود جذب می کند. اضافه بر بر گردشگران داخلی، گردشگران خارجی بسیاری نیز از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای بهره گرفتن از چشمه گنو به بندرعباس سفر می کنند.

 

۲- غار نمکی خرسین

غار خرسین در قسمت سیاهو، روستای درگز در شمال شرقی بندرعباس و در فاصله ٨٠ کیلومتری مرکز استان هرمزگان قرار دارد. با تقریبا یک و نیم ساعت کوهپیمایی سبک به دهانه غار خواهیم رسید. دهانه در ارتفاع ۱۰۸۰ متر از سطح دریا قرار دارد. در خرسین قندیل های نمکی متعددی میشاهده می کنیم که جزء جدا نشدنی این غار زیبا و بکر می باشند آب شوری که از گنبد سرچشمه می گیرد به زمین های کشاورزی اطراف و آب های شیرین منطقه آسیب زیادی رسانده است .

 

۳- دره داماش (سیاهو)

دره رودخانه جاماش که از کوه های هماگ سرچشمه می گیرد یکی از مناطق بی نظیر و بسیار زیبا در ۸۰ کیلومتری شمال بندرعباس است. این رودخانه بعد از پیوستن به چندین شعبه رودخانه کوچک با نام رود جلابی به خلیج فارس می پیوندد. کوه هماگ از رشته کوههای زاگرس جنوبی بلندترین ارتفاع استان هرمزگان به ارتفاع ۳۲۶۷ متر از سطح دریا سرچشمه اصلی این رودخانه می باشد. این منطقه با توجه به اقلیم معتدل و مرطوب، آب و هوای آن در فصول بهار، پاییز و زمستان دلپذیر ، ملایم و در تابستان گرم است.

 

۴- مجموعه برکه های باران

این مجموعه ۵ برکه یا آب انبار دارد که دارای گنبد‌های موزون و خاصی بوده و مصالحش سنگ و ملات ساروج است.این برکه‌ها در فضای مشجر وسیعی در خیابان ۲۲ بهمن بندر عباس قرار گرفتند و جزو جاذبه‌های گردشگری این استان محسوب می شود.

 

۵- روستای تازیان بالا

روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان بندرعباس در استان هرمزگان است. این روستای زیبا از جاذبه های بندرعباس است و توصیه می شود حتما به این محل بروید.

 

۶-روستای توتنگ هماگ

روستای توتنگ واقع در شمال بخش سندرک، جمعیتی بالغ بر ۶۰۰ نفر دارد که این جمعیت شامل اقوام مختلفی مانند رئیس ، خان ، بلوچ ، بلوچ کاره ، گلوم و تعداد خیلی کمی استاد است. این روستا یک رودخانه تقریبا دائمی دارد و همچنین جنگل زیبا و بزرگی دارد  که همیشه سرسبزاست و این جنگل دارای درختانی از قبیل گز ، بید ، کنار و نخل است. مردم این روستا بیشتر به شغل دامپروری و کشاورزی مشغولند که در قسمت دامپروری بیشتر احشامی از قبیل بز و گاو و … دارند و در بخش کشاورزی، آنان ،درختان و مرکبات گوناگونی مانند درختان خرما ، لیمو ، پرتقال ، انار ، انبه و نارنج و…. و مرکباتی مانند: خیار ، هدوانه ، گوجه فرنگی ، کدو ، و …پرورش میدهند .

 

۷- معبد هندوها (بت گور)

متفاوت ترین منحصربفردترین بنا در بندرعباس، معبد هندوهاست که  هر تازه واردی غیر ممکن است به آن توجه نکند. این محل بین مردم محلی به بت گور» شهرت دارد. معبد هندوها سال ۱۳۱۰ و در زمان حکومت محمد حسن خان سعدالملک و توسط هندوهای ساکن بندرعباس بناشده است.  معماری این بنابطور کامل به سبک هندی است و از این نظر گنبد معبد هندوها نه تنها شبیه هیچ یک از گنبدهای سواحل خلیج فارس نیست؛ بلکه با تمامی گنبدهای سراسر کشور نیز تفاوت دارد.  بنای دوره قاجاریه پرستشگاه هندوها ساکن آنزمان در معبد هندوها – مرکز شهر بندرعباس واقع شده – در حال حاظر به عنوان موزه مورد استفاده قرارگرفته است .

 

۸- حمام گله داری

اگر بنای این حمام را از نزدیک ببینید، ردپای سنگ‌های دریایی، سنگ‌های اسفنجی، گچ دست کوب و ساروج محلی را درآنخواهید یافت که به دلیل رطوبت بالای منطقه، در بنا به کارگرفته شده است. مصالحی که به دلیل جذب رطوبت بالا انتخاب شده اند و این روزها، همین سنگ‌های با دوام هم در مقابل رطوبت بالای منطقه دوام نیاورده اند و رفته رفته رو به خراب شدن میروند. قدمت این حمام به دوره قاجاریه می‌رسد و تاریخ احداثش اواخر قرن ۱۳ هجری قمری است. حمام گله داری دو بار مرمت شده است و در حال حاضر به موزه مردم‌شناسی تبدیل شده است.

 

۹- محله باستانی سورو

کمتر نوشته‌ای درباره تاریخ بندرعباس(گامرون) می‌شهودیافت که در آن به بندر سورو اشاره نشده باشد. در برخی از این نوشته‌ها به عنوان بندری کوچک در مقابل جزیره هرمز، در نوشته دیگری بعنوان دهکده ماهیگیری در ساحل خلیج فارس یا بندری در مسیر جاده هرمز به فارس، یاد شده است. آنچه مسلم است تاریخ سورو با بندر هرمز قدیم (تیاب میناب)، جزیره هرمز، جرون، گامرون و بعدها بندر عباس گره خورده است. منطقه باستانی سورو و محله سورو قدیم، در شمال محله سورو در گذشته نه چندان دور نخلستان وسیعی قرار داشت شامل هزاران مغ (نخل) و انواع درختان دیگر از قبیل کنار ، کرت ، کهور ، گز ، خرگ، تابستان‌ها مردم سورو به مدت ۳ ماه در این نخلستان‌ها بسر می بردن. از این محله سکه‌های متعددی مربوط به دوران مختلف به ویژه دوران ساسانی، صفویه و قاجاریه به دست آمده که اکنون در موزه بندرعباس نگهداری می شود. از سکه‌های مشکوفه چنین بر می آید که ملوک هرمز صاحب ضرابخانه بودند و به غیر از مسکوکات مس و نقره، مسکوکات طلا هم ضرب می‌کردند. درسال ۱۹۲۵، تعداد ۶۴ سکه طلا ضرب ملوک هرمز و جرون در قریه گودو کشف شده است‌.

 

۱۰- مسجد سلطانی بندرعباس

مسجد ناصری در قسمت مرکزی بندر عباس واقع شده و یکی از مناطق دیدنی استان هرمزگان می باشد. این مسجد در سال ۱۳۰۴ شمسی توسط محمد علی ناصری حیدرآبادی بنا شده‌ است. سبک بنای مسجد از معماری سنتی جنوب ایران بهره گرفته و سقفش از چوب مخصوصی به نام صندل یا (چندل) که از هندوستان آورده می‌شده است، ساخته شده‌. این مسجد دارای تزئینات گچبری با ارزشی است و قدمتش به دوره قاجاریه می‌رسد.

 

۱۱-  گنبد نمکی گچین

روستای گچین در فاصله ۵۰ کیلومتری غرب بندرعباس قرار دارد که در شرق روستای گچین گنبد نمکی گچین قرار دارد. این گنبد در حقیقت مشابه گنبدهای نمکی هرمز و لارک ازلحاظ تنوع مینرالوژی و سنگ شناسی است. از لحاظ تنوع زمین شناسی یکی از زیباترین گنبدها است و به جهت استفاده از سنگهای ساختمانی این گنبد در اسکله های شهید باهنر و رجایی و ساختمان موج شکن کشتی سازی خلیج فارس جاده های متعددی در داخل گنبد احداث شده که علل بسیار موثری در مطالعه دقیق گنبد به حساب می آید.

 

۱۲-  امامزاده شاه محمد تقی

امامزاده شاه محمد تقی واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر عباس در استان هرمزگان است و یکی از نقاط جذاب این استان است. این امامزاده مورد توجه بسیاری از مردم قرار دارد به قدری که در گذشته زواری که از پاکستان و بنگلادش به زیارت حرم علی بن موسی‌الرضا در مشهد می‌رفتند اول به زیارت این محل مشرف می شدند. محلش در کنار جاده بندرعباس- سورو قرار دارد و هم‌اکنون در محوطه پارک هتل هما واقع شده است. سقف و مناره های میناکاری شده و شیشه‌های رنگی پنجره‌ها جلوه ویژه ای به این مکان داده است.

 

۱۳- دهستان تازیان

تازیان دهستانی از توابع بخش مرکزی شهرستان بندر عباس در استان هرمزگان است. روستای تازیان پایین در ۳۵ کیلومتری شمال بندرعباس و در قسمت مرکزی واقع شده است. تازیان پایین مرکز دهستان تازیان» واقع شده است. در دهستان تازیان هم ۱۸ روستا وجود دارد؛ از قبیل : تازیان پایین، تازیان بالا، کنارو، محمد آباد، قلات بالا، قلات پایین، بنوبند پارسیان، بنوبند، پاسنگ، شهرو، چاهو، بلندو، گربند، سوبرو، تل سیاه .شغل اکثر مردم این روستا کشاورزی و دامداری است اما بعضی از آنان نیزکارمند هستند .بادمجان کشت اصلی روستا بوده که سابقه ۱۰۰ ساله دارد و هرساله به شهرهای دیگر ایران و کشورهای ترکیه وعراق و آسیای میانه صادر می شود. در مورد تازیان محمد علی سدالسلطنه کبابی در کتاب بندرعباس و خلیج فارس نوشته است: تازیان»عبارت از دو قریه است، تازیان بالا که به پاکوه موسوم و تازیان زیر که به پاتل مشهوره، وضعیت کنونی:تازیان پایین مرکز دهستان در حال حاضر این روستا به شهر تبدیل شده و شهردار ان محمد اشوری زاده تازیان است .

 

۱۴- زیارتگاه خواجه خضر

در کنار جاده بندرعباس- سورو به سمت اسکله بندرعباس، در سمت راست جاده و به فاصله دویست و پنجاه متری، گنبد مخروبه ای به جا مونده است که به زیارتگاه خضر یا خواجه خضرشهرت دارد و محل ادای نذورات مردم می باشد. از باقی مانده بنا و ترکیب ابتدائیش، تقلید زیگورات ایلامی ها و بابلی ها و سبک گنبدسازی مضرس جنوب ایران به خوبی مشهود است. گنبد بر مکعبی که اضلاع جانبی مستطیل شکل دارد، بر روی چند ردیف پلکان مانند استوار شده بوده و به منزله سکوی عمارتی بوده که الان از بین رفته است. سبک ساختمان این بقعه، به بقعه خضر در بندر کنگ و بقعه خضر جزیره هرمز بسیار شباهت دارد. به نظر می رسد  که در اطراف این زیارتگاه، قبرستان قدیمی متروکه ای وجود دارد که هم اکنون در اعماق ماسه های دریایی دفن شده است. خضر و الیاس که زیارتگاه های بسیاری در جنوب ایران دارند، هر دو در افسانه های ایران مشهورند. خضر زنده جاوید و موکل دریاهاست. از این رو، هرگاه صید کم بشود و یا خطری در دریا پیش بینی شود، ماهیگیران در بقاع خضر و الیاس نذر و قربانی می کنند.

 

۱۵- موزه آب

این موزه در قسمت مرکزی شهرستان بندرعباس قرار داردو قدمتش به دوره صفویه می رسد. ایجاد و راه اندازی موزه آب یکی از راه های ارائه و نمایش تلاش و سخت کوشی انسان در حفر چاه های آب وقنات و نیز حفظ ارزش این میراث کهن و نگهداری وشناساندن ابزار واشیاء مربوط به حفرآن می باشد. مجموعه موزه دو برکه گرد و طولی با زیر بنای ۲۱۰ متر مربع به منظور نمایش اشیاء و سالن نمایش تابلو های عکس و همچنین فضا های روباز با مساحت ۱۵۸۰ متر مربع طراحی شده که در آن از المان هایی همچون گاوچاه، آب انبار، پل، سد و چاه های لافت استفاده شده. امروزه موزه آب به سبک زیبایی بازسازی شده و در آن انواع کوزه (جهله)، انواع خمره آب به نام (کروش)، خمره های سنگی (موو) یا یه مشک (مشک تروز) و تصاویری از ظروف آب و گاو چاه، و چاه چرخ گاوی به نمایش گذاشته شده. موزه آب هرمزگان محل مناسبی برای شناخت آثار ابنیه تاریخی در زمینه های مختلف مربوط به آب است.

 

سوغات بندرعباس:

۱-ماهی و میگو

از آن‌جایی که بندرعباس و دیگر بندرهای استان هرمزگان در کنار خلیج فارس که منبع غنی انواع مختلف ماهی، میگو و آبزیان است واقع شده‌اند، یکی از شغل‌های کهن مردم این مناطق ماهیگیری می باشد که به شیوه سنتی و یا مدرن انجام می‌شود و می‌شود بیان کرد ماهی و میگو سوغات معروف این استان می باشد. ماهی تن، سنگسر، ساردین، هامور، سرخو، میش ماهی و مقوا، ماهی‌هایی هستند که در این استان صید می‌شوند و در شهرهای مختلف به راحتی می‌توانید به آنها دسترسی پیداکنید.

 

۲- خرما

خرمای این استان نیز به دلیل قیمت مناسب و ارزش غذایی بالا گزینه‌ی مناسبی برای به سوغات بردن برای دوستان و آشنایان است. استان هرمزگان به علت داشتن آب‌وهوای گرم و خشک بستری مناسب برای به عمل آمدن خرما است. شهرستان حاجی‌آباد، میناب، رودآب که در نزدیکی شهر بندر عباس قرار دارند از عمده تولیدکنندگان خرمای استان می باشند. سالانه حدود بیست درصد از خرمای هرمزگان به کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس، اروپا، آسیای میانه و آمریکا صادر می‌شوند و قسمتی از آن برای مصرف داخلی است. انواع درجه ۲ و ۳ آن را برای فرآورده‌هایی مانند چیپس خرما، عسل خرما، شیره‌ی خرما و… مورد استفاده قرار می دهند. خرمای بندرعباس و استان هرمزگان انواع مختلفی مانند مرادسنگ، خنیزی، پیارم، مضافتی و کریته دارد. دراین میان، بهترین نوع صادراتی آن خرمای پیارم است که حاجی‌آباد تولیدکننده‌ی اصلی آن است. این نوع خرما به خرمای شکلاتی معروف است همچنین لقب گران‌ترین و مرغوب‌ترین خرمای جهان را به خود اختصاص داده است.

 

۳- مرکبات

مرکبات و فرآورده‌های حاصل از آنها، سوغات دیگر استان هرمزگان است. بندرعباس و شهرستان‌های استان هرمزگان دارای باغات مرکباتی هستند که سالانه درصدی از نیاز استان‌های اطراف خود و کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس را نیز تامین می‌کنند. مرکباتی که در استان هرمزگان کشت می‌شوند شامل نارنگی، پرتقال، لیمو لیسبون، لیمو شیرین، نارنج، گریپ فروت و لیموترش است. استان هرمزگان هم با توجه به بافت سنتی، آداب و رسوم خاص و فرهنگی غنی و ریشه‌دار دارد و از قدیم‌الایام بخش مهمی از انواع صنایع دستی را در خود جای داده است. صنایع دستی گوناگونی که می‌توانند ره‌آورد خوبی از سفر به‌یادماندنی شما به استان هرمزگان باشند. این منطقه صنایع دستی متعددی نیز دارد که عمدتا فصلی هستند و ۹۰ درصد تولیدکنندگان آنها را ن تشکیل می‌دهند. در ادامه به اختصار به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

 

۴- محصولات سفالی

شهر میناب یکی از مراکز تولید سفال است. ظروف سفالی تولید شده در میناب شامل این موارد است: نوعی کوزه‌ی آب به نام جهله»، انواع گلدان، قلیان، سرقلیان، اسفندسوز درباز و قفسی و… . سفالگری بیشتر در شهرستان‌های بندرعباس و میناب رواج دارد. بیشتر سفالگران این استان، خاک مورد نیاز خود را از روستاهای اطراف تامین می‌كنند.

 

۵- صنایع دستی حصیری

صنایع دستی حصیری نیز در این استان ساخته می‌شوند و رواج دارند. از میان آن‌ها می‌توان به نوعی زیرانداز به نام تک»، درپوش کوزه، نوعی سینی گرد و بزرگ به نام سپ»، دمکش»، گلدان حصیری، ظرف میوه، ظرف نگهداری نان کفه» اشاره کرد. از حصیر بافی باید به عنوان رایج‌ترین و معمول‌ترین صنعت دستی استان هرمزگان نام برد، چرا که ماده‌ی اولیه‌ی مورد نیاز حصیر بافی، برگ درخت خرما است اما در بعضی از مناطق استان از نی هم حصیر می‌بافند. این مواد اولیه به وفور در اختیار هنرمندان قرار دارد و تولید انواع فرآورده‌های حصیری که کاملا جنبه‌ی مصرفی دارند در استان شایع است. روستاهای میناب، بشاگرد، بندر لنگه و اطراف آن از مناطق مهم بافت حصیر در استان هستند که معمولا ن و دختران منطقه به ساخت این اشیاء مشغول‌اند.

 

۶- صنایع دستی دریایی

به هنگام جزر و مد دریا، مقدار زیادی از انوع صدف‌ها، حون‌ها و بقایای آبزیان خلیج فارس در سواحل جزایر متعدد این خلیج (کیش، ابوموسی، لارک، قشم هرمز و…) می‌ریزد. اهالی بومی و خوش‌ذوق منطقه آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و از آن‌ها انواع تابلو نقش برجسته، آویز، پرده، زیورآلات مجسمه‌ها و اشیاء گوناگونی می‌سازند. مواد اولیه‌ی مصرفی شامل پوسته‌ی حون‌ها، صدف‌ها، استخوان ماهی، گوش ماهی و مرجان است و برای اتصال قطعات انتخاب شده از چسب بی‌رنگ استفاده می‌کنند.

 

۷- چنته بافی

چنته بافی در منطقه‌ی وشاگرد با استفاده از دارهای زمینی و توسط ن انجام می‌شود. نقش‌ها در چنته بافی اغلب به شکل هندسی و ذهنی بافته می‌شوند. اطراف چنته را با صدف‌های دریایی و منگوله‌های رنگی تزیین می‌کنند. از چنته بیشتر برای تزیین کپرها استفاده می‌شود.

 

۸- گلابتون دوزی

دوخت طرح‌های زیبا و منقش روی پارچه با نوارهای طلایی، گلابتون دوزی نام دارد و معمولا در تزیین لباس‌های محلی ن از آن استفاده می‌شود. این هنر که در نقاط مختلف ایران به کم‌دوزی»، گلدوزی»، برودری دوزی» و کمان دوزی» شهرت دارد، در اکثر نقاط ایران رواج دارد و در استان هرمزگان به ویژه شهرهای بندر لنگه، بندر عباس و میناب رونق بسیار دارد. از گلابتون دوزی برای تزیین دمپایی، شلوارهای نه، سرآستین، پیش سینه، دور یقه، لبه‌ی پرده، دیوارکوب، پشتی، ن، سجاده، جلد قرآن و تابلو استفاده می‌کنند.لباس‌های گلابتون دوزی شده بیشتر مصرف محلی دارند اما در حال حاضر به خاطر زیبایی نقوش و راحتی این لباس مورد توجه ن دیگر نیز قرار گرفته‌اند. ابزار كار گلابتون دوزی عبارت‌اند از قلاب، مداد، كپیه، چهار پایه یا هاون چوبی.

 

۹- خوس دوزی

این هنر عبارت است از دوخت نوارهای نقره‌ای باریک روی پارچه‌های توری ریزبافت که گاهی از ستاره‌های فی نیز در تزیین آن‌ها استفاده می‌شود. از این هنر برای تزئین مقنعه، شال و دستار (چادر نه) استفاده می‌شود. پارچه‌های مصرفی معمولا به رنگ‌های سیاه، سفید، سبز و زرشکی هستند که هر دو روی پارچه شکل یکسان دارند.

 

۱۰- م دوزی

نوعی هنر دستی مخصوص استان هرمزگان است که در شلوار نه، پشتی، پارچه‌های گل دار و روكش لباس از آن استفاده می‌كنند و به جای نخ معمولی از نخ ابریشم و از زری كه بهترین آن نقره است، بهره می‌برند.

 

۱۱- سوزن دوزی

نوع دیگر از رودوزی است که فقط در بخش وشاگرد» و توسط ن و دختران روستایی به شیوه‌ی ن بلوچ انجام می‌شود و دلیل آن نزدیکی منطقه به استان سیستان و بلوچستان است.

 

۱۲- بافته‌های داری

بافته‌های داری یکی دیگر از انواع صنایع دستی هستند که در استان هرمزگان مورد توجه قرار دارند و مردم سخت‌کوش منطقه به تولید آن‌ها می‌پردازند. از میان آن‌ها قالی افشار، انواع گلیم، خورجین، نوعی روانداز با پرزهای بلند به نام خرسک» که گاهی به عنوان زیرانداز مورد استفاده قرار می‌گیرد، جاجیم و گبه را می‌توان نام برد.

 

۱۳-قالی‌بافی

در بندرعباس، روستای درتوجان و بخش حاجی آباد، عشایر اسکان یافته‌ی ایل‌های افشاریه به تولید و تهیه‌ی انواع قالی و قالیچه، رویه‌ی پشتی و چنته مشغول هستند. تولیدکنندگان معمولا پشم مورد نیاز خود را از سیرجان خریداری کرده و خودشان به ریسیدن و رنگرزی آن اقدام می‌کنند. نوع گره رایج در این منطقه، گره‌ی فارسی است و نقشه‌هایی که در بخش حاجی آباد و روستای درتوجان بافته می‌شود، نقشه‌های افشاریه است که به نام‌های بوته شاهی، ماه و ستاره‌ای، سه کله، خشتی، گنبدی، شکارگاه، بچه بغل، سماوری و… معروف هستند.

 

۱۴- خرسک بافی

خرسک بافی بافت نوعی فرش با پرزهای بلند و درشت بافت است که بافت آن با رنگ‌های بسیار محدود انجام می‌شود. در بافت سنتی آن از رنگ طبیعی پشم استفاده می‌کردند. پرز، تار و پود کلفت آن از پشم است و از پود رو استفاده نمی‌شود. در قدیم از آن به عنوان روانداز استفاده می‌کرده‌اند. امروزه از این نوع بافت برای تولید پادری و کناره در اندازه‌های مختلف استفاده می‌کنند. نقوش خرسک معمولا هندسی هستند و بافت آن در روستای درتوجان» رواج دارد.

 

 هتل های بندرعباس

 

۱- هتل هرمز

هرمزگان – بندرعباس خیابان انقلاب

 

۲- هتل هما

هرمزگان – بندرعباس بلوار پاسداران ، خیابان معراج

 

۳- هتل آتیلار

هرمزگان – بندرعباس خیابان امام خمینی، میدان ۱۷ شهریور، کوچه اداره پست

 

۴- هتل آپارتمان مریم

هرمزگان – بندرعباس بلوار ساحلی، جنب مسجد جامع اهل سنت، کوچه گل کار ۱

 

۵- هتل امین | Hotel Amin

هرمزگان – بندرعباس ابتدای طالقانی، جنب مسجد جامع اهل سنت

 

۶- هتل فروغ بندر

هرمزگان – بندرعباس بلوار امام خمینی، بلوار دانشگاه

 

۷- هتل گوهر شاد | Hotel Gohar Shad

هرمزگان – بندرعباس گلشهر جنوبی، جنب پارک دولت

 

۸- هتل آپادانا | Apadana Hotel

هرمزگان – بندرعباس خیابان امام خمینی، پشت سیتی سنتر

 

۹- هتل ایران | Iran Hotel

هرمزگان – بندرعباس بلوار امام خمینی، میدان ۱۷ شهریور(شهربانی سابق)، جنب بانک ملی

 

۱۰- هتل بین المللی خلیج فارس

هرمزگان – بندرعباس کیلومتر ۱۳ اتوبان شهید رجائی، خون سرخ

 

مراکز خرید بندرعباس:

۱- بازار زیتون بندرعباس | Zaytoun Mall

هرمزگان – بندرعباس بلوار امام

 

۲- بازار مرکزی سیتی سنتر | City Center Mall

هرمزگان – بندرعباس میدان هفده شهریور

 

۳- مجتمع تجاری ستاره شهر

هرمزگان – بندرعباس

 

۴- مجتمع تجاری ستاره جنوب

هرمزگان – بندرعباس بلوار آیت الله طالقانی ( بلوار ساحلی )

 

۵- مجتمع تجاری رویال ۲

هرمزگان – بندرعباس میدان شهدا، به سمت بلوار امام خمینی

 

۶- فروشگاه زارا بندرعباس

هرمزگان – بندرعباس مجتمع تجاری زیتون، طبقه همکف

 

۷- مرکز خرید ملکه آسمان ها | Malakey-e Asemanha Mall

هرمزگان – بندرعباس بلوار امام

 

۸-فروشگاه هاکوپیان بندرعباس

هرمزگان – بندرعباس میدان انقلاب، لابی هتل هرمز

 

۹- نخیل سنتر | Nakheel shoping center

هرمزگان – بندرعباس چهار راه نخل ناخدا، روبروی جهاد دانشگاهی

 

۱۰- بازار بین المللی مریم

هرمزگان – بندرعباس خیابان سنایی

 

۱۱- فروشگاه زنجیره ای تارا | Tara Department Store

هرمزگان – بندرعباس ابتدای خیابان داماهی، جنب آتش نشانی

 

۱۲- بازار ماهی

هرمزگان – بندرعباس بلوار صیادان

 

۱۳- بازار موبایل دریاى جنوب | Daryay-e Jonoub Mall

هرمزگان – بندرعباس خیابان امام موسی صدر

 

۱۴- مرکز خرید نیلی | Nili Shopping Mall

هرمزگان – بندرعباس آیت الله طالقانی

 

۱۵- مجتمع تجاری مسی سحر | Sahar Building

هرمزگان – بندرعباس بلوار شهدای مهراب

 

۱۶- مرکز خرید رویال ١ | Royal Shopping Mall

هرمزگان – بندرعباس بلوار امام

 

۱۷- بازار گچین بالا

هرمزگان – بندرعباس دهستان گچین

 

۱۸- بازار پارس | Pars Market

هرمزگان – بندرعباس بلوار امام

 

۱۹- نمایندگی ماکسیم بندرعباس | maxim

هرمزگان – بندرعباس هتل هرمز

 

۲۰- سوپر مارکت بزرگ ماد

هرمزگان – بندرعباس شهرک توحید، خیابان مهرگان، نبوت ۱۷

 

حمل و نقل بندرعباس:

فرودگاه بندرعباس

آدرس :  هرمزگان چهارراه پگاه

شماره تلفن:  ۰۷۶۳۳۶۱۱۰۲۰

 

راه آهن بندرعباس

آدرس : هرمزگانبندرعباس

 

پایانه مسافربری بندرعباس

آدرس : محله نخل ناخدا

 

زبان اهالی بندرعباس:

زبان اهالی بندرعباس بندری که یکی از گویش‌های زبان فارسی است که ویژگی‌های فارسی کهن را حفظ کرده‌است.

 http://blog.mrbilit.com/?p=1070

داستان شاه سیف الله خان و تفنگچی بلوچکاره

نژاد و تبار مردم شهرستان رودان

طبقات اجتماعی بشاگرد

بندرعباس ,– ,استان ,های ,، ,هرمزگان ,– بندرعباس ,استان هرمزگان ,که در ,بندر عباس ,بندرعباس بلوار ,مجتمع تجاری ستاره ,امام خمینی، میدان ,دوره قاجاریه می‌رسد ,مرکزی شهرستان بندرعباس

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

pernozumap inmyolaicom السلام علیک یا فاطمه الزهراء سلام الله علیها حضرت آیت الله قنبر مشفق لاهیجی فروشگاه فایل 5 تهران-من-خدا درب توری مجیک مش بسته اورجینال دارای سایز 210x100 دلنوشته های یک دانشجوی پزشکی پناهگاه عاشقان دلشکسته roylifulhoy