محل تبلیغات شما
نویسنده: نیما ایمانی - ۱۳٩٠/٥/۳



 

میدان اصلی شهر کوچصفهان - این میدان در سالهای اخیر به دلایل نا معلومی تخریب گردیده است

 

کوچصفهان یکی از شهرهای استان گیلان در شمال ایران است.
این شهر با جمعیت 8,515 نفر (برآورد 1383خ.) در بخش کوچصفهان شهرستان رشت قرار دارد.
این شهر بین رشت و آستانه اشرفیه قرار دارد. در این شهر کشتی بین جوانان رواج بسیار زیادی دارد. بر اساس منابع تاریخی احداث این شهر به دوره ساسانی باز می‌گردد.از جمله بناهای تاریخی کوچصفهان می‌توان به مورغانه پرد» اشاره کرد که پلی است خشتی. همچنین چندین بقعه و امامزاده در کوچصفهان قرار دارد که مورد توجه مردم است.ازبهترین روستاهای کوچصفهان می‌توان به مامودان، گیلوا، چهلیکدان، چافوچاه، رانام برد.

این شهر در متون قدیمی تاریخی کوچسفان و کوچسفهان نیز نوشته شده‌است. برخی براین باورند که این شهر نام خود را از نام قوم کوچ گرفته‌است. کوچ‌ها همراه بلوچ‌ها در مناطق کوهستانی دو سوی سپیدرود زندگی می‌کردند و در گرماگرم حوادث تاریخی قرون اولیه اسلامی بلوچ‌ها این منطقه را ترک کرده و به سرزمین‌های جنوب شرقی ایران رفتند و کوچ‌ها از کوهستان رو به جلگه نهاده و در دو سوی سپیدرود ساکن شدند و ستگاه آنان دو نام کوچصفهان در کرانه غربی و کوچان در کرانه شرقی سپیدرود را به خود گرفتند. کوچان بعدها به آستانه اشرفیه تغییر نام داد ولی کوچصفهان که به معنی سپاهیان کوچ است نام خود را حفظ کرد. آنانی که این نام را برگرفته از نام اصفهان می‌دانند باید بدانند که این نام زمانی بر این آبادی نهاده شده که هنوز اصفهان حضور و نفوذی در گیلان نداشته‌است و این آبادی بسیار پیشتر از دوران صفویه به این نام معروف بوده‌است.

 

 

 

* کوچصفهان؛ یادگاری از دوره ساسانیان


کوچصفهان یکی از ولایات قدیمی گیلان به شمار می آید که به استناد کتاب نزهت القلوب» به فرمان اردشیر بابکان مؤسس سلسله ساسانیان بنا شده است. این شهر در گذشته دور به نام های بهمش، بهمنش، کوچ خان و کوچستان نامیده می شده است.

تاریخ کوچصفهان با توجه به این که حدود ۱۷۳۰ سال قدمت دارد متأثر از تاریخ گیلان است. با مطالعه تاریخ دوران ملوک الطوایفی گیلان، معلوم می شود که کوچصفهان موقعیت نظامی ویژه ای در گیلان بیه پس» داشته و از این جهت مورد حمله مغول قرار گرفته است.

الجایتو سلطان در یازدهم ذیحجه سال ۷۰۶ هجری قمری به این منطقه حمله کرد و خرابی زیادی به بار آورد، که این خرابی به موقعیت تجاری و اقتصادی کوچصفهان لطمه زد ولی پس از مدتی این شهر توانست اهمیت نظامی و تجاری خود را بازیابد و در سال ۸۸۱ هجری قمری مرکز سپاه گیلان بیه پس» شود.

در تقسیمات کشوری سال ۱۳۱۶ کوچصفهان بخشی از شهرستان رشت به شمار آمد. این شهر از شمال به بخش های لشت نشا، زیباکنار و خشکبیجار، از جنوب به دیلمان و سنگر، از شرق به سپیدرود و از غرب به بخش مرکزی رشت محدود است.

آب و هوای کوچصفهان مانند دیگر مناطق گیلان از نوع آب و هوای معتدل مدیترانه ای با رطوبت بیشتر است.نوع خاک کوچصفهان، خاک رسوبی جلگه ای است، خاک های جلگه ای معمولاً از شن های ساحلی یا از رسوبات رودخانه ها به وجود می آیند.

کوچصفهان در مسیر جاده کناره واقع است و راه رشت ـ رامسر از مرکز آن می گذرد.علاوه بر مرکز کوچصفهان بعضی از قرای تابع این بخش نیز با توجه به قرار گرفتن در مسیر جاده از موقعیت ارتباطی مناسبی برخوردارند.

راه شوسه کوچصفهان به لشت نشا، زیباکنار، خشکبیجار و کوچصفهان به سنگر از جاده رشت ـ رامسر منشعب می شود و مرکز کوچصفهان به صورت چهارراهی درآمده است که محل تلاقی راه های رشت، لاهیجان، لشت نشا، زیباکنار، خشکبیجار و سنگر است.

داستان شاه سیف الله خان و تفنگچی بلوچکاره

نژاد و تبار مردم شهرستان رودان

طبقات اجتماعی بشاگرد

کوچصفهان ,شهر ,گیلان ,رشت ,های ,  ,این شهر ,که این ,این نام ,خود را ,به این ,نشا، زیباکنار، خشکبیجار

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ همسفران شهرری quocabguda موفقیت فردی و کنترل ذهن ღدُختَرِ زِمِستوُنღ انواع بنرهای تبلیغاتی کلینیک صنعتی و ساختمانی رهام الکتریک البرز idoxelpee ماهورنیوز فانیها chairupede