محل تبلیغات شما
شب ولادت امام محمد باقر(ع) بود. سوم صفر ۱۲۶۴ هجری قمری برابر ۱۸ اسفند ۱۲۶۶ هجری شمسی. فرزندی از نسل امام موسی كاظم(ع) در نجف اشرف متولد شد كه پدرش سید عبدالله او را سید عبدالحسین نام نهاد.
شیوه‌های حكومتی مجاهد كبیر آیت‌الله‌العظمی سیّد عبدالحسین نجفی لاری، راغب ساختن مردم به شیوه‌های حكومتی و ی اسلام، باز داشتن مردم از غرب‌گرایی بود. آیت‌الله لاری تجارت روس و انگلیس را در ایران به زیان امت اسلامی می‌دانست و استعمال قند و چای و خوراك و پوشاك خارجی از جمله روس و انگلیس را تحریم كرد. وی ورود كالای خارجی و خروج ارز داخلی مسلمانان را حرام می‌دانست، چرا كه خرید اشیای خارجی را باعث تقویت و معاونت دشمنان اسلام و علاوه بر این اشیاء وارده از بلاد كفر را نجس می‌دانست.
مبارزات سید عبدالحسین نجفی لاری(ره) به دو بخش تقسیم می‌شود، مبارزه با متفقین بالاخص قوای م انگلیسی در جنوب ایران و مبارزه با حكومت مركزی قاجار با بیان قاطع كه گفت: تبدیل سلطنت امویه قاجاریه به دولت حقّه اسلامیه واجب است. در سال ۱۳۲۳ هجری قمری نهضت مشروطه با تحصن علماء در صحن حرم مطهر سیدعبدالعظیم حسنی(ع) آغاز شد.
در همین زمان آیت‌الله سید عبدالحسین به دعوت انجمن ملی فارس به شیراز وارد شده و مورد استقبال بی‌نظیر مردم قرار می‌گیرند و به همراه هفتاد تن از سپاهیان حكومت اسلامی لارستان در صحن مطهر حرم شاهچراغ(ع) اقامت می‌گزینند. دستگاه دولت و عوامل مزدور قوامی‌ها حرم مقدس شاهچراغ را محاصره كرده و گنبد آن را به گلوله بستند و آب و نان را بر مجاهدان غیور فارس دریغ داشتند.
سرانجام سید توانست در درگیری‌‌های شیراز به موفقیت دست پیدا كند و نیرویی پنج هزار نفری را رهبری كند. با حمایت نیروهای قشقایی به رهبری صولت‌الدوله قشقایی و با یاری تجّار و برخی عناصر روشنفكر فارس جبهه مشروطه‌خواهان در شیراز شكل گرفت.
حوزه تسلط سید تا بوشهر در غرب و كرمان در شرق گسترش یافت. در جبهه شرقی شیخ زكریا انقلابی تندرو و شاگرد وفادار سید، نیروهای متشكل از تفنگچیان كوهستان را رهبری می‌كرد و حملات زیادی بر مستبدین در كرمان، داراب، سیرجان و نیریز به انجام رسانید.
در قسمت جنوب لارستان نیروهای وفادار سید به رهبری مشترك مصباح دیوان اوزی و حسین حاج آبادی، مسئولیت عملیات را در نواحی بنادر عباس و لنگه بر عهده داشتند. این نیروها بارها بندر عباس را تصرف كرده و گمرك آن را تسخیر كردند و مستقیما با نیروهای انگلیس مستقر در كنسولگری آن معروف به كلاه فرنگی درگیر شده‌اند. در جبهه غربی لارستان نیروها به رهبری سید حاجی بابا بیرمی و غلامحسین‌خان وراوی بارها به مقر مستبدین در لنگه و بستك حمله بردند.
جبهه بوشهر به فرماندهی زائر خضرخان تنگستانی و شیخ‌حسین چاه كوتاهی كه از طرف سید به ترتیب ملقب به سالار اسلام و سردار اسلام شده بودند موفق به تشكیل انجمن ولایتی می‌شوند. حوزه علمیه نجف نیز بارها حمایت خود را از مبارزات سید اعلام می‌كند.
سرانجام مشروطه در سال ۱۳۲۴ هجری قمری به پیروزی رسید. آیت‌الله‌العظمی حاج سیدعبدالحسین نجفی لاری(ره) از همان ابتدا كتاب مشروطه مشروعه را برای بیداری مردم نگاشت و مواضع اسلامی خود را در نظام مشروطه بیان كرد. از دیدگاه مجتهد لاری حكومت اسلامی با مجلس شوری كار خود را آغاز می‌كند و صحت آرای مجلس در چارچوب قوانین اسلام مشخص می‌شود.
از جمله شرایط اعضای شوری عقیده درست، عدم تظاهر به فسق و فجور، اطاعت از ولی فقیه است. از نظر وی شورایی قابل قبول است كه ولی فقیه و قوانین اسلامی آن را پذیرفته باشد.
به عقیده سید اجرای قوانین اسلامی در هیچ زمانی تعطیل‌بردار نیست و ولی فقیه از جانب امام معصوم(ع) نیابت و خلافت عامه دارد كه زندگی بشر را در زمان غیبت معصوم(ع) بر اساس وحی تنظیم كند.
اندكی پس از تشكیل مجلس شورای عوامل روس و انگلیس به مجلس راه می‌یابند و سید لاری كه متوجه این مطلب است اصرار بر اجرای مشروطه مشروعه زیر نظر ولی فقیه را دارد. در همین زمان شیراز از ظلم قوام و اعوان و انصارش به ستوه آمده است. در سال ۱۳۲۶ قوام‌الملك به دست نعمت‌الله بروجردی كشته شد. آیت‌الله سید عبدالحسین با ارسال تلگرامی به حضرات آیات طباطبایی(ره) و بهبهانی حكایت مزدوران و پسران قوام را بازگو كرده و فریاد وا اِسلاما سر می‌دهد.
حكمران شیراز، صاحب اختیار از كار بر كنار می‌شود و ظل‌السلطان جای اورا می‌گیرد و معتمد دیوان از طرفداران سید سرپرستی ابواب جمعی و ایل خمسه قوام را به عهده می‌گیرد و آیت‌الله لاری با خشنودی رهسپار لار می‌شود.
در شب ۲۳ ربیع الثانی ۱۳۳۳ هجری قمری بوشهر به تصرف انگلیسی‌ها در می‌آید. حضرت آیت‌الله لاری اعلان جهاد داده و خود برای تشویق مجاهدان به قریه كورده هجرت می‌كنند. قابل ذكر است كه بوشهر اولین بار در ۱۲۷۳ مورد حمله انگلیس قرار گرفت. دومین بار در ۱۳۲۳ مورد حمله قرار گرفت كه در این سال دلاورانی چون رئیس‌علی دلواری و زائر خضرخان و حاج حسین چاه كوتاهی به دفاع از آن پرداخت.
پس از شهادت رئیس‌علی بدست یكی از خائنین بوشهر به تصرف انگلیس در آمد و دشمن قصد تصرف لارستان را كرد. سید به‌واسطه رئیس علی مراد از فدائیان از قریه كورده خارج می‌شوند و قوای انگلیس به لار رفته و منزل سید را غارت كرده و اهل بیتش را به شیراز تبعید می‌كند.
سید برای رهبری جهاد به فیروزآباد رفته و به در خواست صولت‌الدوله قشقایی در همانجا به همراه اهل بیتش سكنی می‌گزیند. پس از ملاقات صولت‌الدوله با ساكس، رئیس پلیس انگلیسی جنوب و بی نتیجه بودن آن و به رسمیت نشناختن پلیس جنوب از طرف دولت مركزی انگلیسی‌ها تعدی و به نوامیس مسلمین را شدت دادند. حضرت آیت‌الله لاری با صدور حكم جهاد علیه انگلیس مردم را به قیام می‌خوانند.
وی با استناد به آیات شریفه قرآن كریم همه فرق ششصد كرور مسلمانان حتی صبیان و نسوان را به جهاد فرا خوانده آن را واجب فوری می‌دانند. و سد ابواب طمع این كفار حربی لازم و بهانه و مالیات و گمرك و گرفتن اسلحه از مسلمانان را حرام دانست و فرمان سد ابواب و بیرون راندن آنان باخزی و عار و جاندادن و مهلت ندادن و عذاب نار را جزای دشمن م برشمردند و علاوه بر اجر معنوی جهاد و برتری مجاهدین بر قاعدین و اینكه جهاد هر كس به سود خود اوست اجر هر مجاهد را دویست دینار از بیت‌المال مسلمانان مقرر كرد و خود آن جناب آن را ضمانت كرده خود را زعیم آن برشمردند. سردار عشایر نیز اعلان جهاد كرده و با اتحاد مجاهدین شش هزار نفر در عرض پانزده روز آماده جهاد كردند. اسماعیل قشقایی‌ نامه‌ای به اهالی و علمای شیراز می‌نویسند و در آن اهل شیراز را به دلیل همراهی و فروش آذوقه به دشمن و علمای شیراز را به علت خاموشی و قوام‌الملك را به علت مشخص نكردن مواضعش محكوم می‌كند و اعلام می‌كنند كه قشون مبارزین روز به‌روز افزون می‌شوند در حالی‌كه یك شاهی از من نمی‌گیرند و فقط از سر اعتقاد پاك جهاد می‌كنند.
انگلیسی‌ها با تطمیع دو تن از برادران صولت‌الدوله در صف مجاهدین رخنه كرده و صولت‌الدوله را مغلوب می‌كنند. انگلیس اكنون در پی یافتن سید عبدالحسین نجفی لاری(ره) است آنان از قیر به جهرم رفته و در آنجا به مبارزه می‌پردازند.
سپاهی به رهبری حسین حاجی‌آبادی فراهم می‌شود و به‌سوی بندر عباس روانه می‌شود. سید اسدالله اصفهانی نماینده ولی فقیه در سپاه هستند. چندی بعد سپاهیان توحید بندر عباس را تصرف كرده و كنسولگری انگلیس را تسخیر می‌كنند و مأموران و مسئولان جاسوس از دریا فرار می‌كنند.
سرانجام جهاد دلیر مردان جنوب به رهبری آیت‌الله سید عبدالحسین نجفی لاری(ره) پیروز شد و قسمت پهناوری از خاك كشور اسلامی از تسلط بیگانه رها شد. سید مجاهد علاوه بر جهد، تربیت نسل‌ها و شاگردان كُتُبی گرانقدر تألیف كردند. حدود چهل اثر از ایشان شناخته شده كه برخی از آنان در ابتدا ذكر شد.
از دیگر كرامات وی اینگونه نقل شده كه زمانی كه انگلیسی‌ها در سال ۳۳ بوشهر را تصرف كردند به سمت لارستان و قریه كورده كه سید مجاهد در آنجا بودند حركت كردند. در آن هنگام سید بزرگوار در محراب مسجد كورده به نماز جماعت ایستاده بودند. رئیس‌علی مراد از فدائیان سید با اسب وارد مسجد شده و ایشان را بر ترك اسب خود سوار كرد و از میان دوازده هزار نفر قشون انگلیس عبور داد. دشمن آنان را هدف گلوله قرار داد. حتی عبا و عمامه سید مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
پس از گذر از این واقعه سید عبای خود را گشودند و باكمال تعجب پوكه فشنگ‌های دشمن از میان عبا بر زمین ریخت در حالی كه سید صحیح و سالم بودند و حتی زخمی هم برنداشتند. وی همواره یاران خود و مردم را به برپایی نماز شب دعوت می‌كرد، چنان‌كه خود نیز بر آن اهتمام داشت.
روز جمعه چهارم شوال‌المكرم ۱۳۴۲ هجری قمری، سید برای اقامه نماز جمعه به مصلی رفت. پس از نماز سید به منزل بازگشت. گویی محراب به فریاد آمده و آسمان می‌گریست. سید درجای خود آرام گرفت. سرانجام آیت‌الله‌العظمی سید عبدالحسین پس از ۲۳ سال اقامت در لار، ۴ سال در فیروزآباد و ۶ سال در جهرم در میان مردم دلیر جهرم و مجاهدان جنوب به دیدار معبود شتافت. مرقد مطر آن مجاهد بزرگ در شهر جهرم قرار دارد و به مقبره آقا مشهور است و زیارتگاه فرزندان جهاد و شهادت است. وی دارای سه پسر و هفت دختر بود.

داستان شاه سیف الله خان و تفنگچی بلوچکاره

نژاد و تبار مردم شهرستان رودان

طبقات اجتماعی بشاگرد

سید ,كه ,انگلیس ,جهاد ,لاری ,عبدالحسین ,را به ,كرده و ,سید عبدالحسین ,عبدالحسین نجفی ,پس از

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ گروه آموزشی درس زبان انگلیسی ناحیه 2 کرمانشاه متوسطه اول Clarence's style paigalachinc اطلاعات جامع siomirobo مطالب اینترنتی zeikelisru چاپ پارچه سابلیمیشن Kevin's page llertaygreentext